• Astro International

S-au descoperit monede romane în Japonia

În 2013, a fost făcută o descoperire care i-a surprins pe arheologi. Castelul Katsuren din insula Okinawa, Japonia, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și a fost construit în jurul secolului al XII-lea. În timpul unor săpături, arheologii au descoperit patru monede de cupru care, la început, nu au creat stupoare.

Autor foto Kanegen, Flickr, Wikipedia.

Una dintre monede poartă imaginea împăratului roman Constantin I și de atunci a fost datată între 300 și 400 d. Hr. Alta arată un legionar roman cu un scut într-o mână care înjunghie un dușman cu o suliță cu cealaltă mână. După ce s-au făcut aceste descoperiri enigmatice, săpăturile au dat la iveală alte șase monede, care provin din timpul Imperiului Otoman de la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Descoperirile făcute de către arheologi sunt șocante deoarece, după cum se știa până acum, nu existau legături directe cu Europa. Istoria ne spune că șefii care au condus castelul Katsuren aveau relații comerciale cu China și cu alte țări asiatice, deci este posibil ca monedele antice romane să-și fi găsit drumul spre Katsuren pe acea cale, deși ar fi destul de surprinzătoare!

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote
Etichetat , , , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Aparut Vandut