• Astro International

Iarba Sfântului Ioan

Legenda atribuie plantelor Sf. Ioan eficienţă excepţională, dacă acestea sunt culese înainte de răsăritul soarelui, acoperite cu rouă, în dimineaţa zilei de 24 iunie.

În acest moment le puteţi capta intensitatea pentru poţiunile dumneavoastră magice. Ele sunt folosite în principal pentru a născoci ceaiuri. Ele pot fi, de asemenea, utilizate în cazul în care vreţi să le bateţi în formă de cruce pe uşa de hambar, pentru protecţia animalelor.

sf ioan

Sf. Ioan

Se spune că în dimineaţa zilei de Sf. Ioan, forţele de pe pământ sunt la apogeul lor. Plantele pot atuci să extragă forţa maximă în rădăcinile lor. Pentru a le culege, trebuie să aveţi o inimă ca lumină şi la fel de uşoară ca mâinile şi burta dumneavoastră goale după o noapte ameţitoare.

Cele 7 plante sacre ale Sf. Ioan sunt: pelin, urechelniţă, iedera, margaretă, coada- şoricelului, sunătoare, salvia.

Există, de asemenea, plantele care se schimbă în funcţie de regiune: angelină, păducel, limba mielului, călţunaş, genţiană, isop, lavandă, măghiran, nalbă, melissă, mentă, mirt, burnet, patlagină, creţuşcă, rozmarin, cimbru, cimbru, verbină…

În Catalonia, Spania,  se consideră că dacă se pun aceste plante în această zi specială pe uşi, vor aduce fericire…

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote
Etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Aparut Vandut