• Astro International

Ankara, oraşul cucerit şi de Alexandru Macedon

În vechime, Ankara era cunoscută sub numele de Angora şi Ancyra. Este capitala Turciei de la 29 octombrie 1923 şi al doilea mare oraş al ţării.

Originile sale sunt foarte vechi, din epoca hittiţilor, când oraşul purta numele de Ankuva, menţionat în mai multe scrieri hittite.

După hittiţi, Ankara a cunoscut dominaţia frigienilor, perşilor, a lui Alexandru cel Mare, a galateilor. Romanii au pătruns în oraş în 189 î.e.n. şi l-au anexat la Imperiul Roman. În timpul perioadei bizantine, a cunoscut o anume prosperitate dar invaziile sassanide şi arabe din sec. VII au fost absolut devastatoare.

Moscheea Kocatepe, autor foto Uğurgüler06, sursa Wikipedia.

În1073, oraşul a fost ocupat de turci, apoi reluat de bizantini, cruciaţi şi turci. Din 1354, Ankara a fost administrată de otomani.

Oraşul este marcat de un climat continental, cu ierni mai reci cu multă zăpadă şi veri calde şi uscate.

Aproximativ 75% din populaţia sa activă lucrează în domeniul serviciilor. Oraşul are multe obiective turistice, precum: băile romane (construite în sec. III de împăratul Caracalla), coloana lui Iulian, templul lui Augusta, moscheea Haci Bayram, cetatea Ankara, mausoleul lui Ataturk sau Anitkabir etc.

Ankara dispune de un lanţ de hoteluri foarte frumoase, cu toate facilităţile moderne. Aproape toate au centre SPA şi wellness performante, săli de fitness, jacuzzi, oferă masaj şi toată gama necesară relaxării dvs.

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote
Etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Aparut Vandut