• Astro International

Călătoriile şamanice

Deşi trăim într-o eră modernă, o eră a evoluţiei, aceasta se resimte doar în plan exterior. De-a lungul timpului, omenirea a progresat înregistrând o serie de descoperiri si succese, dar numai de ordin material, palpabil.
Referindu-ne la sfera abstractă, la existenţa interioară, la nevoia fiinţei de evoluţie spirituală, la asceza spre pace şi libertate, putem afirma că oamenii caută încă raspunsuri şi soluţii pentru această desăvârşire. Asupra secolului actual planează confuzia, lumea s-a îndepărtat tot mai mult de Dumnezeu şi nimeni nu are idee încotro să se îndrepte si ce cale să urmeze.
Tocmai necesitatea oamenilor de cunoaştere şi dezvoltare personală, a renăscut şi readus în atenţie şamanismul. Această practică precedă toate religiile şi filosofiile, fiind una dintre cele mai vechi metode de conexiune cu natura şi cu alte dimensiuni ale fiinţei noastre. Şamanii au fost primii oameni care au avut acces la cunoaştere, ea fiind echivalentă cu puterea. Aceasta a fost descoperită prin intermediul extazului, o stare în care conştiinţa suferă o metamorfoză, de care şamanii au uzat pentru a comunica cu forţele universului.
Primii şamani au ajuns la acest nivel prin post, abstinenţă de la consumul de lichide, autoinducere a durerii, ingerare de substanţe halucinogene, concentrare etc. Odata ce învaţau să-şi înfrângă nevoile şi stările, conştientizarea unei alte lumi imateriale, eterice, era asigurată. Şamanismul este elixirul vindecării sufletului si trupului, iar ritualurile şamanice cele mai eficiente, sunt cele care implică atât mijloace naturale, cat şi artificiale, precum: suspinul vântului, zgomotul oceanului, pâlpâirea luminii de foc, bătăile ritmice de tobe. Acestea combinate cu întunericul şi incantaţiile, precum si cu anumite plante, te transpun intr-o lume ascunsă cunoaşterii obişnuite.

saman
Ayahuasca este una din plantele care te deposedează de simţuri si pe care şamanii o folosesc frecvent in tehnicile lor. Aceasta este o licoare psihoactivă, care şi-a câştigat reputaţia de a induce puteri telepatice. Ingerarea de ayahuasca produce de obicei greaţă, ameţeală şi fie duce la o stare euforică, fie la una agresivă. Totodata planta poate reprezenta instrumentul esenţial pentru ca şamanul să poată diagnostica boli, pentru a prezice viitorul, a preîntâmpina catastrofe sau pentru a intui capcanele duşmanului. Ayahuasca este un drog care pătrunde în toate aspectele vieţii oamenilor care îl consumă, într-o măsură neegalată de vreun alt halucinogen. Consumatorii indiferent că sunt sau nu şamani, vad zei, primele fiinţe şi animale şi ajung să înţeleagă lucruri inaccesibile până atunci.
Studiile arată că deseori şamanii în transă se află în starea theta. Aici activitatea creierului scade, până aproape în momentul somnului. Undele theta se întind între 4 şi 7 Hz si permit deplasarea minţii dincolo de timp, aici magia se întâmplă, este starea învăţării profunde, a reprogramării cerebrale, a amintirii viselor şi a auto-inducţiei. O asemenea experienţă este întotdeauna unică, deşi se poate vizita de mai multe ori aceaşi porţiune a Tărâmurilor de Dincolo. Dintre destinaţiile călătoriilor, eumerăm Lumea de Sus, cea de Mijloc si cea de Jos. Acestea se fac in diverse scopuri şi nu numai de către şamani, deşi e indicat ca o asemenea calatorie să aiba loc doar sub îndrumarea acestora.

Raluca Luiza

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote
Etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Aparut Vandut