• Astro International

Casa bântuită a doctorului Drish din Tuscaloosa

The Dr. John R. Drish House, cunoscută pur și simplu drept Casa Drish, este un imobil care se găseşte pe o plantație istorică în Tuscaloosa, Alabama, Statele Unite ale Americii.
Este o casă reprezentativă, frumoasă, care prezintă la exterior un amestec distinctiv al Renașterii grecești și stilului italian din Alabama. A fost construită în 1837 de către doctorul John R. Drish la marginea oraşului. Acesta a fost unul dintre primii colonişti veniţi din Virginia în Tuscaloosa, unde s-a stabilit în 1822.
Văduv, s-a căsătorit în 1835 cu o văduvă bogată, Sarah Owen McKinney. Până în acel moment era considerat un medic de succes, apoi a lucrat ca antreprenor de construcţii, cu mulţi artizani şi sclavi calificaţi. Ei au executat marea parte a tencuielii clădirii începută la Tuscaloosa, The Drish House şi terminată în 1911, încă intactă.
Casa este foarte mare şi impunătoare, prevăzută cu coloane dorice. A fost renovată şi remodelată în stilul italian înainte de Războiul Civil american, când s-a adăugat un turn de cărămidă cu trei etaje. Coloanele au fost şi ele transformate în ionice şi s-au făcut şi alte modificări.

 

The Dr. John R. Drish House Sursă foto: Wikipedia

The Dr. John R. Drish House Sursă foto: Wikipedia

John Drish a murit în 1867 după ce a căzut de pe o scară, iar soţia lui a decedat în 1884. Conacul a trecut apoi prin mai multe mâini după moartea lui Sarah Drish, fiind în cele din urmă deținut de către Consiliul Educaţiei din Tuscaloosa, care a deschis în casă Școala Jemison în 1906. Imobilul a continuat să fie folosit ca o școală până în 1925, după care a fost achiziționat pentru a fi utilizat ca un depozit de piese al Charles Turner’s Tuscaloosa Wrecking Company.
În 1940, a fost achiziționat de către Biserica Baptistă Southside, care a adăugat un sanctuar. Dar în cele din urmă, clădirea a fost amenințată de demolare propusă în 1994. A fost însă salvată de Heritage Commission of Tuscaloosa County care a închiriat-o.
Casa s-a aflat într-o stare de degradare avansată până în 2006, când a fost adăugată la “Locuri în pericol” şi restaurată.
La începutul secolului 20 se presupune că a început să fie bântuită şi să se manifeste evenimente paranormale. De pildă, s-a spus că au existat trei incendii în turn când de fapt, în mod real, ele nu ar fi avut loc niciodată. În plus, oamenii au văzut lumini fantomatice ieşind din casa misterioasă.

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote
Etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Aparut Vandut