• Astro International

Caterina din Raccogini a primit stigmatele Domnului nostru

Caterina Mattei, prima fiică născută a lui Giorgio şi Billia Ferrari, a văzut lumina zilei la Racconigi (Piemont) în 1487, în circumstanțe modeste. Tatăl său era fierar și mama ei țesătoare ( era considerată o femeie foarte pioasă).
La vârsta de cinci ani, Caterina ar fi avut viziuni ale lui Iisus Hristos, Fecioara Maria și ale altor sfinți, printre care Ecaterina din Siena. Avea extaze frecvente.

Caterina din Raccogin

Caterina din Raccogin Sursă foto: Wikipedia

În 1523, a părăsit Racconigi, din ordinul lui Bernadino de Savoia-Racconigi, guvernator în Vercelli şi s-a stabilit în Caramagna, tot în Piemont, împreună cu alte două surori.
Mai târziu, a intrat în Ordinul Predicatorilor ca terțiar. Viziunile sale au crescut, iar Caterina din Racconigi a primit stigmatele.
De-a lungul vieții sale, a fost vizitată de mulți oameni care i-au solicitat sfatul și rugăciuni spirituale. Faima ei a ajuns până la contele Francesco Pico della Mirandola, nepotul şi biograful celebrului Giovanni, care a contactat-o pentru a se întâlni cu ea de două ori.
După moartea ei, în 1547, Francesco îi va scrie biografia. Conform ultimei sale dorinţe, corpul Caterinei a fost îngropat la Garessio (provincia Cuneo) în biserica Adormirea Maicii Domnului, unde se află încă.
În 1808 Papa Pius al VII-a a proclamat-o Fericită. Este sărbătorită la 4 septembrie.

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote
Etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Aparut Vandut