• Astro International

Într-un cimitir din Toscana s-a descoperit mormântul unor vrăjitoare

În Toscana, Italia, arheologii au descoperit rămăşiţele unei femei care a trăit în urmă cu 800 de ani şi care era considerată vrăjitoare în Evul Mediu. Femeia avea înfipte şapte cuie în maxilar, iar în jurul scheletului ei s-au găsit 13 cuie.

Descoperirea a fost făcută în timpul unor săpături pe situl cunoscut sub numele de „cimitirul vrăjitoarelor”, după ce în acelaşi loc a fost găsit scheletul altei femei, înconjurat cu 17 zaruri (un joc interzis femeilor acum 800 de ani).

Experţii estimează că aceste femei trebuie să fi avut între 25 şi 30 de ani în momentul morţii lor. Ele au fost îngropate într-o groapă nu prea adâncă şi au fost depuse pur şi simplu pe sol.

Situl se găseşte în apropire de mare la Piombino aproape de Lucca, în regiunea Toscana.

magie

Arheologul Alfonso Forigione, de la Universitatea din Aquila şi director al săpăturilor, este convins că aceste femei au fost suspectate de vrăjitorie din cauza circumstanţelor din care au fost îngropate: „ Este o descoperire foarte rară şi în acelaşi timp fascinantă. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva înainte. Sunt convins, din cauza cuielor găsite în maxilar şi în jurul scheletelor, că această femeie era o vrăjitoare”.

Ea a fost îngropată în pământul gol, nu într-un sicriu şi nu avut nici măcar un giulgiu care să o acopere. În mod curios, în jurul ei se aflau şi alte cuie. Potrivit lui Forigione, asta era o tentativă pentru a se asigura că femeia, chiar dacă era moartă, nu se va reîntoarce să-i bântuie pe cei vii; localnicii erau fără îndoială convinşi că ea era o vrăjitoare cu puteri malefice.

„ Al doilea schelet pe care l-am găsit a fost îngropat într-un mod similar dar de data asta am găsit 17 zaruri în jurul ei- 17 este un număr cu ghinion în Italia şi jocul de zaruri era interzis femeilor”.

Conform Daily Mail, modul în care au fost îngropate pare să indice o anume formă de ritual exorcist. Nu se ştie precis cauza morţii lor.

Cu toatea astea, arheologii nu au putut să-şi explice de ce aceste femei, dacă erau vrăjitoare, au fost îngropate în pământ sfiinţit. De fapt zona este situată chiar pe pământurile unei biserici vechi de peste 800 de ani.

„ Singura explicaţie posibilă este că, probabil, aceste două femei făceau parte dintr-o clasă influentă şi nu din clasa ţărănească; astfel, din cauza clasei lor, au putut să fie îngropate pe pământ creştin sfiinţit”, a explicat cercetătorul.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote
Etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Aparut Vandut