• Astro International

Blestemul paralelei 33

Număul enigmatic 33 se întinde ca o linie de latitudinde peste multe culturi diverse şi în diferite perioade ale timpului. În numerologie este cel mai influent număr, indicând devotament dezinteresat pentru indicarea progresului spiritual al omenirii.
În context biblic ştim că regele David a domnit timp de 33 de ani, Iacob a avut 33 de copii şi Iisus Christos a fost crucificat la vârsta de 33 de ani. Două triunghiuri care se întrepătrund în direcţii opuse formează Steaua lui David (3+3=6).
În plan biologic, 33 este numărul de rotaţii într-o secvenţă completă de ADN. O conotaţie mult mai ameninţătoare apare la elementul 33 din tabelul elementelor. Arsenicul este o substanţă activ otrăvitoare. Rădăcina grecească arsen înseamnă bărbat, puternic sau viril, ceea ce sugerează puternica activitate a acestui număr şi potenţialul său mortal pe tot globul.
Într-adevăr, dacă luăm în considerare latitudinea nordică de 33 d3 grade, putem observa unele sincronicităţi interesante sau cincidenţe grave care au fost găsite de-a lungul timpului.
Paralele 33 joacă un rol enorm în dezatrul lumii moderne. Este de ajuns dacă reţinem că atentatul împotriva lui John Kennedy din Dallas, primăvara arabă de la Tripoli, Bagdadul sub asediu american, Damascul cuprins de război civil, Kashmirul cu luptele sale interminabile, Tibetul cu problemele spinoase pe care le ridică sau oraşul japonez Nagasaki, care a avut de suferit cumplit din cauza bombei nucleare de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, toate se potrivesc pe ea.
La extremitatea de nord a deşertului Sonora se află un ora ; straniu, Phoenix, în Arizona. Este situat la latitudinea de 33 de grade şi 30 de minute. Cândva, aici a existat centru culturii antice Hohokam. Cel mai mare sit al acestei culturi este cunoscut sub numele de Snaketown care se găsea la aproximativ cinci mile nord exact de linia de 33 de grade, în timp ce ruinele observatorului numit Casa Grande se poate observa încă la aproximativ cinci mile sud de această enigmatică linie.
Oamenii din cultura Hohokam au ocupat Valea Soarelui probabil încă de dinainte de anul 300 î.e.n. şi au realizat unul dintre cele mai vaste sisteme de irigaţii din lume.
Aceşti amerindieni au creat circa 500 de mile de canale şi au irigat peste 25.000 de hectare în bazinul Phoenix, totul construit cu unelte din piatră şlefuită şi coşuri pentru cărat pământul, dar fără a face uz de animale de povară. Principalele canale efeectuate în malurile de sare de la Gila măsurau până la 75 de picioare în diametru şi la bază aveau o lărgime de 50 de picioare. O muncă comparată de specialişi cu cea depusă la realizarea piramidelor din Egipt sau cu cele ridicate de populaţia maya în America de Sud.

John F. Kennedy foto de Cecil Stoughton sursa Wikipedia

John F. Kennedy foto de Cecil Stoughton
sursa Wikipedia

La latitudinea de 33 de grade şi 19 minute este situat principalul port maritim fenician Tyr astăzi numit Sur, aflat la numai 50 de mile la sud de Beirut, capitala Libanului. Un oraş plin de conflicte, un focar permanent de război. Tyr datează de 5000 de ani ! Oraşu a fost recunoscut pentru un colorant roşu-violet obţinut din melci de Murex. Culoarea este unul din sensurile cuvântului phoenix, pe care egiptenii antici îl asociau cu violetul Heron.
Scriitorul mason Albert Pike a scris că Tyr era locul Misterelor lui Osiris după ce au fost importate din Egipt. El a afirmat că cel două coloane masive situate la intrarea în templul din Tyr de la Malkarth au fost consacrate vânturilor şi focului. Această pereche este considerată ca prototipul lui Jakin şi Boaz, cele două s coloane care se găsesc pe zidul estic al fiecărui templu masonic în lume. Pe partea dreaptă, sau spre sud, este Jakin, care înseamnă este stabilit şi semnifică o forţă vie activă. Pe stânga, sau către nord, este Boaz, care înseamnă unirea face forţa şi conotează stabilitatea pasivă şi permanenţa.
În cursul secolului X î.e.n., regele Hiram din Tyr şi regale Solomon au realizat împreună cu artizanii, metalurgiştii, din lemn de cedru, concepţia arhitecturală şi simbolismul ezoteric al acestor două coloane pentru construcţia templului său din Ierusalim.
Oraşul Tyr a fost considerat întotdeauna un loc extrem de important. El a fost cucerit succesiv de către Nabucodonosor, Alexandru cel Mare şi romani, apoi de către cruciaţi, în secolul XII, care au construit aici biserica Templierilor.
În Francmasonerie, 33 este cel mai mare grad. Există multe enigme privind acest număr. Preşedintele Franklin D. Roosevelt a murit brusc de o hemoragie cerebral la Warm Springs, Georgia, care se găseşte la mai puţin de 10 km sud de latitudinea 33. Roosevelt a fost urmat în aprilie 1045 de către Harry S Truman, mason în grad 33. Pe 16 iulie a aceluiaşi an a fost detonat pe situl de la Trinity, New Mexico, aflat la 33 de grade şi 41 de minute latitudine nordică, primul dispozitiv atomic.
În timpul cuceririi acestui teritoriu de către conchistadori, acesta îl numeau iniţial La Jornada del Muerto, sau The Journey of the Dead. Dar cu numai cu câteva săptămâni înainte de explozia experimental de pe acest sit funest, al 33-lea preşedinte al SUA a ordonat distrugerea completă a două oraşe japoneze cu bombe nucleare, Hiroşima şi Nagasaki, aruncate de pe bombardierele B-29. Ei bine, paralele 33 se găseşte exact între aceste două oraşe!
Mai mult, la Roswell, New Mexico a avut loc celebrul caz al prăbuşirii unui ozn în iulie 1947, care a stârnit atâta vâlvă în întreaga lume. Roswell se află la 33 de grade 26 de minute latitudine nordică.
În seara zilei de 13 martie 1947, pe cerul oraşului Phoenix au fost văzute lumini de mii de martori. Ai fi spus că acolo se află o întreagă flotilă aeriană.

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote
Etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Aparut Vandut