• Astro International

Procesul vrăjitoarelor din episcopia Würzburg

Procesul de Würzburg a avut loc între sfârșitul secolului al 16-lea și începutul secolului al 17-lea.

Majoritatea acestor procesee au avut loc sub conducerea Prinţului Episcop Julius Echter von Mespelbrunn între 1573 și 1617 apoi au continuat în timpul domniei nepotului său Philipp von Adolf Ehrenberg între 1626 și 1630. Acestea au fost apoi anulate de către Casa Imperială. Înșelăciune lor a fost în cele din urmă demonstrată de către succesorul său Franz von Hatzfeld. După care au fost interzise de Jean-Philippe de Schönborn.

Se estimează că în episcopia de Würzburg, au fost arse pe rug 900 de persoane, din care 200 în oraș.

Dar vânătoarea teribilă de vrăjitoare cuprindea persoane din toate categoriile sociale: nobili, consilieri și primari au fost arşi alături de oameni obișnuiți. O cincime din condamnați erau preoți și religioşi.

O astfel de persecuție a avut loc, de asemenea, peste tot în sudul Germaniei: Bamberg, Eichstätt, Electoratul din Mainz, Ellwangen etc.

Capela Sf. Maria din Würzb

Capela Sf. Maria din Würzb

Majoritatea execuţiilor publice s-au desfăşurat în piața de lângă capela Sf. Maria. Mormanul de resturi arse a fost redescoperit în anul 1970 în timpul săpăturilor pentru o parcare subterană. Un alt loc de execuţie se găsea la intrarea de sud a zidului orașului german Würzburg.

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote
Etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Aparut Vandut