• Astro International

Casa cea mai bântuită din Anglia

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Casa parohială Borley era o reședință mare în stil neo-gotic, situată în parohia Borley, în comitatul Essex din Anglia. A fost construită în 1862 pentru pastorul Henry Bull, pe amplasamentul unei clădiri anterioare distrusă de incendiu în 1841.
Este considerată drept „casa cea mai bântuită din Anglia” ( casa parohială din Borley a fost a fost din nou victima unui incendiu în timpul al Doilea Război Mondial și a fost în cele din urmă demolată în 1944).
Locul misterios este teatrul mai multe forme de obsesii, cum ar fi apariții nocturne de fenomene poltergeist, inscripții misterioase trasate de mâinile presupuselor fantome, sunete care vin de nicăieri, lumini spectrale care apar în camere goale etc.
Parohia de la Borley a devenit ținta turiştilor atraşi iremediabil de senzaţii tari şi de paranormal, inclusiv a Societăţii de Cercetare Psihică (SPR) și a vânătorului fantome Harry Price. Acesta a investigat timp de un an întreg imobilul de la Borley și şi-a publicat rezultatele investigațiilor, concluzionând că prezența mai multor fenomene paranormale în casa parohială este reală.
În parcul parohiei ar fi fost văzute fantoma unui călugăr și a unui vizitiu fără cap. Una dintre fantome a fost numită călugărița care merge pe jos.

BorleyRectory1892

Sursă foto: Wikipedia

Se crede că Marianne Foyster, soția pastorului Lionel Foyster, care a trăit în casă între 1930-1935 ar fi creat toate elementele paranormale, în special „scriiturile fantomelor”, pe care le-ar fi trasat cu mâna sa stângă pentru a induce în eroare.
Printre textele care au rămas celebre, menționăm o chemare din lumea de Dincolo făcând apel la lumină și ritualuri, cât şi cereri adresate direct Mariannei….

Content Protection by DMCA.com
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Aparut Vandut