• Astro International

Cimitirul de la Pendle din Anglia este bântuit de fantomele vrăjitoarelor spânzurate

Procesele vrăjitoarelor din Pendle din 1612 sunt printre cele mai renumite din istoria proceselor vrăjitoarelor din Anglia și sunt cele mai bune documentate din secolul al XVII-lea. Cele doisprezece acuzate trăiu în zona Pendle Hill din Lancashire. Ele au fost acuzate de uciderea a zece oameni prin acte considerate a fi de vrăjitorie.
Toate, mai puţin două, au fost judecate la curtea de la Lancaster între 18 și 19 august 1612, în acelaşi timp cu vrăjitoarele din Samlesbury și altele, în timpul unei serii de procese, care a devenit cunoscută sub numele de “Procesul vrăjitoarelor din Lancaster. ”
Una dintre ele a fost judecată însă la curtea din York la 27 iulie 1612, iar ultima a murit în închisoare.
Din unsprezece persoane trimise în judecată – nouă femei și doi bărbați – zece au fost găsite vinovate și executate prin spânzurare. Doar o singură persoană nu a fost considerată vinovată.

Ilustratie de William Harrison Ainsworth. Sursa Wikipedia.

Ilustratie de William Harrison Ainsworth. Sursa Wikipedia.

Aceste procese au fost neobișnuite pentru Anglia din acea vreme prin două aspecte: publicația oficială a lucrărilor grefierului, Thomas Potts, în cartea sa The Wonderfull Discoverie of Witches in the Countie of Lancaster, şi numărul de vrăjitoare spânzurate în acelaşi timp (zece la Lancaster și una la York).
S-a estimat că în timpul proceselor intentate împotriva vrăjitoarelor din Anglia, între secolul al XV-lea și secolul al XVIII-lea, au fost executate mai puțin de 500 de vrăjitoare: procesele vrăjitoarelor din Pendle ar reprezenta deci 2% din total.
Patru dintre vrăjitoarele din Pendle erau din aceeași familie: Elizabeth Southerns ( “Demdike”), fiica sa Elizabeth Device și copii ei James și Alizon Device. Alte două făceau parte dintr-o a doua familie: Anne Whittle (Chattox) și fiica sa, Anne Redferne. Ceilalți inculpați au fost Jane Bulcock și fiul ei John Bulcock, precum şi Alice Nutter, Katherine Hewitt, Alice Gray şi Jennet Preston.
Practicarea exacerbată a vrăjitoriei în Pendle şi în împrejurimile sale arată o tendință prin care oamenii doreau să-și câștige existența dându-se drept vrăjitoare sau vrăjitori. Cele mai multe dintre acuzații au fost făcute de la o familie la alta, probabil pentru că erau rivali, fiecare încercând să trăiască din vindecări miraculoase, cerșit și escrocherie.
Dar fantomele acestor vrăjitoare care au trăit acum 400 de ani continuă să bântuie Lancashire County, în nord-vestul Angliei, se pare.
Christine Hamlett, un mediu celebru din Anglia, este convinsă că a obținut fotografii care arată că vrăjitoarelor din Pendle bântuie încă biserica parohială a orașului şi cimitirul.
Clişeele arată ceea ce seamănă cu fantoma unei fete tinere care priveşte printr-una dintre pietrele funerare. Are o față albă ca moartea și ochii negri.
Christine crede că a văzut fantoma lui Jennet, o fată în vârstă de nouă ani, care, de asemenea, a fost spânzurată în Evul Mediu pentru că ar fi practicat magia.
“Am simțit o prezență în Pendle. Puteţi vedea contururile unei fete în fotografii. Cred că este un cimitir bântuit. ”
“Întotdeauna am fost atrasă de zonă din cauza istoriei și legendelor sale. ”
“Am simțit prezența lui Jennet când eram în cimitir, iar când m-am uitat în fundal, în imagini exista, de asemenea, umbra unui om pe unul dintre ele. Cred că acesta ar putea fi judecătorul. ”
Conform legendei, Elizabeth Jennet, mama copilului acuzat de vrăjitorie, purta semnul Diavolului și-şi sugea propriul sânge înlocuindu-l. Se spune că organiza întâlnirile secrete ale vrajitoarelor în interiorul unui turn de la Pendle.

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote
Etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Aparut Vandut